| Tytuł: | Leki homeopatyczne |
| Autor: | jarek 14.5.2010, 11:24 |
| Dzisiaj koleżanka spytała mnie czemu lekarze zwykle nie przepisują leków homeopatycznych i trochę z nią na ten temat dyskutowałem. I tak się zastanawiam na ile popularna jest homeopatia wśród lekarzy. Co Wy o niej sądzicie? Stosujecie jakieś leki homeopatyczne, czy jesteście całkowicie sceptyczni? Może ktoś się wypowie? Przy okazji nie mogłem, się powstrzymać od wstawienia prymitywnej ankiety | |
| Autor: | basia 14.5.2010, 11:24 |
| Moja przygoda z homeopatia. Bylam w podstawowce i w piatej klasie zaczelam chorowac na angine. Wczesniej bylam okazem zdrowia. Zaczelam dostawac antybiotyki -2 tygodnie kuracji -wyleczenie pozorne i po 2-3 tygodniach kolejna angina. Tak bylo przez cala 5 klase. Nikt oczywiscie nie zrobil mi antybiogramy i posiewow z gardla Po roku takiej zabawy mama zaczela szukac leczenia alternatywnego. Trafila do lekarki ktora w niemczech poznala i nauczyla sie Homeopatii. Miala jakies szkoly ukonczone w tym zakresie no i polski dyplom lekarza. Nie musze dodawac ze wtedy homeopatia w polsce raczkowala. Przepisala mi mase kropelek robionych na zamowienie w warszawie. Musialam je brac na poczatku bardzo czesto , kuracja trwala pol roku ale od tamtego czasu skonczyly sie moje problemy z angina i innymi przeziebieniami. Nie wydaje mi sie zeby to byla tylko autosugestia i czyste placebo. Dodam ze nie wierze w kazda homeopatie. Np. nie przemawiaja do mnie takie granulki ktore mozna kupic na kazda dolegliwosc. | |
| Autor: | Andrzej 26.5.2011, 15:18 |
| Czy są jakieś leki homeopatyczne na depresję. Niestety ja na nią cierpie, trafiłem na ciekawą stronę depresja-info.com.pl ale powiedzcie czy coś jest? Bo mam dość tej chemii. | |
| Autor: | renata 20.10.2011, 14:24 |
| NIE wiem czy jeszcze Cie ten temat interesuje ale napisze, moze ktoś inny skorzysta:-)Jest sporo leków na depresję, stany lękowe, napięcie.Nie tylko w postaci gotowych granulek czy kropel ale też mozna sobie samemu intuicyjnie zestawić 7 esencji Bacha w jeden skuteczny lek.Nie wiem czy można tu wymieniac firmy więc poradzę Ci-poszukaj apteki specjalizującej się w homeopatii i tam się dowiesz więcej. | |
Akupunktura
Technika leczenia wywodzi się ze Wschodu. Wszystkim zazwyczaj kojarzy się ze starożytnymi Chinami. Wszelkie dowody wykazują, iż była stosowana przynajmniej przez ostatnich 5000 lat. Obecnie obserwujemy także w Polsce rozwój ośrodków, stosujących akupunkturę.
Medycyna chińska
O moksybucji warto wiedzieć tylko tyle, że łączy ona w sobie elementy akupunktury i ziołolecznictwa. Do tego zabiegu wykorzystuje się bowiem igły do akupunktury i pali się specjalne mieszanki ziołowe.
Akupresura
Akupresura to dziś jedna z najstarszych metod leczenia alternatywnego. Powszechnie znana jest też jako refleksoterapia i wywodzi się z chińskiej sztuki leczenia dotykiem.