| Tytuł: | Alergia u dzieci |
| Autor: | Wera 12.5.2010, 09:51 |
| Mój 4mies. synek Wiktor od 1 mies. był na lekach homeopatycznych, otóz miał problemy z robieniem kupek, mocno napinał się , brzuszek go pobolewał, pediatra w przychodni stwierdził że samo przejdzie po wprowadzeniu nowych pokarmów. Wybrałam sie do homeopatki zapisała odpowiednie granulki i po problemach z kupką.Osobiście polecam kuleczki homeop.,w przyszłości z wszelkimi problemami kieruje się do homeopaty Najważniejsze że leki te nie szkodzą!!!! | |
| Autor: | Jolcia 12.5.2010, 09:52 |
| Tez sie zastanawialam czy nie isc ze swoim synkiem do homeopaty, ale cos nie moge sie wybrac. Moze moglbyscie polecic mi kogos z Warszawy ? | |
| Autor: | karolina 4.11.2011, 10:51 |
| Od 5 klasy szkoły podstawowej miałam wielki nawrót alergii jak się okazało było to atopowe zapalenie skóry. Cierpiałam przez lata,ciągłe swędzenie, skóra była zniszczona, przesuszona i chropowata. Wydawalam kupe pięniędzy na leki oraz na dermatolgów którzy za każdym razem przepisywali masę sterydów kóre ,zaleczały\\\' na jakiś tydzień a kiedy je odstawiałam wszystko wracało z podwojną siłą. Do tego doszło łysienie plackowate które trwało 2 lata, nie wiedziałam co robić i byłam załamana stanem swojego zdrowia,a lekarze - odsyłali od jednego do drugiego. Aż w końcu od znajomej usłyszałam o homeopatii na początku sama w to nie wierzyłam, ale już po pierwszej wizycie wiedziałam, że jestem w końcu pod dobrymi skrzydłami. Trafiłam do lekarza z Białegostoku Pana Jerzego Matheusa. Po pierwsze poświęcił mi prawie dwie godziny dokładnie rozpatrując każdy aspekt mojego życia, chciał znać historie choroby, przeprowadził dokładny wywiad.A nie oszukujmy się nasi lekarze dermatolodzy mają wszytko w dupie aby zarobić i nie ważne czy dają sterydy ważne żeby zgarniali kasę i dzięki nim firmy farmaceutyczne zarabiają miliony. A u tego lekarza płaci się tylko za wizytę, ponieważ leki kosztują grosze. I wkurza mnie jak ktoś mówi,że to nie działa bvło minął zaledwie rok - włosy odrosły cale, skóra jest jak u zdrowego człowieka. Tak więc ze swojej strony każdemu polecam homeopatie :) | |
Akupunktura
Technika leczenia wywodzi się ze Wschodu. Wszystkim zazwyczaj kojarzy się ze starożytnymi Chinami. Wszelkie dowody wykazują, iż była stosowana przynajmniej przez ostatnich 5000 lat. Obecnie obserwujemy także w Polsce rozwój ośrodków, stosujących akupunkturę.
Medycyna chińska
O moksybucji warto wiedzieć tylko tyle, że łączy ona w sobie elementy akupunktury i ziołolecznictwa. Do tego zabiegu wykorzystuje się bowiem igły do akupunktury i pali się specjalne mieszanki ziołowe.
Akupresura
Akupresura to dziś jedna z najstarszych metod leczenia alternatywnego. Powszechnie znana jest też jako refleksoterapia i wywodzi się z chińskiej sztuki leczenia dotykiem.